Podzimní Jizerky 2007

Rozpis akce

Datum: 27. – 30. 9. 2007

Ubytování

Nymburská chalupa, Desná-Souš asi 500 m pod Soušskou přehradní nádrží. Kapacita 33 lůžek + 4 přistýlky, pokoje 3/2lůžkové, 2/3,3/4,1/5,1/4 v podkroví bez tekoucí vody + možnost 4 přistýlek.

Na pokojích jsou umyvadla a k dispozici 4 sprchy a WC na patře, samostatné pro muže a ženy.

Na chatě je velká společná jídelna se třemi vybavenými kuchyňkami – v každé 2 kuchyňské linky, sporák, na druhé straně varná deska, lednice, mikrovl. trouba, varná konvice, nádobí. Dále je zde společenská místnost s televizí a stolem na stolní tenis.

Stravování

Po celou dobu pobytu se stravují účastníci z vlastních zásob. Nejbližší prodejny jsou vzdáleny 2,5 – 3 km – Desná-odbočka, Horní Polubný /u kostela/, dále velice dobře zásobená samoobsluha v Desné, Plus a Penny Market v Tanvaldu.

Nejbližší restaurace - U Švýcar cca 1,2 km, restaurace v Horním Polubným cca 2,5 km, hotel Emilka na Novině cca 3 km, hotel Darre cca 800 m. Stravování během dne je možné v restauracích a hospodách při cestě.

Doprava

Individuální.

Autem – do Tanvaldu přes Železný Brod, případně přes Jablonec n. Nisou, potom směr Harrachov, projet Desnou a odbočit vlevo směr Smědava, hotel Darre, po cca 1,5 km odbočit opět doleva směr Smědava, hotel Darre (zde míjíte vlevo lyžařský vlek), po 1 km chata vlevo – Nymburská chalupa (téměř končící stoupání).

Pro variantu od Trutnova, Náchoda či ještě více z východu: Vrchlabí, Jilemnice, křižovatka Na Mýtě (vpravo do Harrachova), zde odbočit vlevo, dojet až do Kořenova na křižovatku (Motorest Beseda, vlevo na Příchovice), zde odbočit doprava a téměř po rovině dojet do Horního Polubného pod kostel, na křižovatce vlevo, cca 1,5 km z kopce, odbočit vpravo směr Smědava, hotel Darre. Autobusem – vždy vystoupit Desná – odbočka, odtud pěšky směr Smědava – viz. výše nebo popojet některým místním autobusem na zastávku U Švýcar – hospoda a odtud pěšky na chatu.

Vlakem – do Tanvaldu (Praha-Mladá Boleslav-Turnov-Železný Brod-Tanvald nebo Liberec-Jablonec n.Nis-Tanvald, z jiných směrů Jičín-Stará Paka-Železný Brod-Tanvald nebo Hradec Králové-Jaroměř-Stará Paka-Železný Brod-Tanvald) ; z Tanvaldu motoráčkem směr Harrachov, vystoupit na zastávce Kořenov/před velkým tunelem/ po silnici cca 1 km z kopce na křižovatku v Desné a dále jako od autobusu, případně dojet do Desné autobusem – zastávka hned naproti nádraží v Tanvaldu. Vystoupit na zastávce Desná-odbočka nebo U Švýcar.

Program

Zaměřeno na pěší turistiku. Je možnost vzít s sebou i kola. V případě nepříznivého počasí zaimprovizujeme na místě – bazény v Jablonci n.Nis. a Liberci, ZOO, botanická zahrada v Liberci. Možnost vlastního programu. Plavky s sebou!

Příjezd ve čtvrtek 27.9.2007 do 22 hod., případně 28.9.2007 ráno.

Odchody na túry plánujeme mezi 9-9:30 hod., návrat na chatu do 17:30 hod.

  • 28.9.2007 – odpoledne vycházka do okolí – vodopády Černé Desné nebo Protržená přehrada. V případě příjezdu většiny účastníků ve čtvrtek – popojedeme do Bedřichova a trasa povede v jeho okolí.
  • 29.9.2007 - výlet do Krkonoš – Harrachov - Dvoračky
  • 30.9.2007 – rozhledna Bramberk, případně Černá Studnice

Možnost individuálních výletů, trasy upravíme na místě po dohodě s účastníky, trasy bude možné zkrátit v případě účasti dětí.

Přihlášky

Přihlášky do 14.9.2007 e-mailem na hasvobodova@csas.cz.

Vzhledem k omezené kapacitě a dále k tomu, že úhrada ubytování bude hotově až na místě, žádám Vás o uvedení zpětného kontaktu /mobil, e-mail/ . V případě neúčasti prosím o včasné nahlášení, aby volné místo mohlo být eventuálně nabídnuto dalším zájemcům. Uveďte prosím přibližnou dobu příjezdu.

Cena za ubytování:

dospělá osoba od 15 let výše 220,- Kč/noc
děti do 15 let 150,- Kč/noc
dítě do 5 let 50,- Kč/noc

Další informace případně na tel. 266703836 nebo 728578127

– Hana Svobodová.