Turnaj rekreačních hráčů badmintonu ve čtyřhrách

Rozpis sportovní akce

BADMINTON TURNAJ se SOBSA (BTS)

Turnaj dvojic v badmintonu – 4. ročník

Pořadatel:                  Sdružení organizátorů bankovních sportovních akcí (SOBSA).

Ředitelka turnaje:     Božena Adamová

Realizační tým:         Jirka Adam, Ivan Hlaváček, Ruda Vaigl

Datum:                       Neděle 24. 3. 2013, od 10:00 do 17:00

Místo:                         ZŠ Praha 9 - Vinoř, Prachovická 340, k dispozici 5 kurtů. V areálu se nekouří, vstup zvířatům není povolen. Viz www.zsvinor.cz.

Účastníci:                  Rekreační hráči, přednostně aspoň jeden z dvojice zaměstnancem peněžní instituce, není však podmínkou. Dvojici doporučujeme zvolit dres stejné barvy.

Kategorie:                 Výhradně dvojice (hrají se čtyřhry), každý účastník se přihlašuje pouze na jednu z kategorií:

·    Ž + Ž

·    M + M

·    M + Ž

·    Stříbrná 99 (libovolné složení, součet věků obou hráčů/ček >=99).

Pokud Vám chybí partner/ka, kontaktujte organizátory.

Hrací systém:            Předpokládáme hru ve skupinách a dále vylučovací pavouky. Počítáme se zkrácenou hrou (nikoliv do 21 bodů). Systém bude upřesněn podle počtu přihlášek. Zásadou je, aby si všichni dostatečně zahráli.

Hrací řád:                  Dle platných pravidel badmintonu (www.badec.cz/pravidla-badmintonu/). Detailní znalost není podmínkou, v případě potřeby budou účastníci poučeni.

Rozhodčí:                  Vždy jeden z poraženého týmu na kurtu, kde skončilo utkání. Rozhodčího pro první utkání na kurtu určí pořadatel.

Techn.podmínky:     Nutnost sálové obuvi, vlastních raket, každá dvojice aspoň 3 míčky (plastové nebo péřové). Volba míčku záleží na domluvě hráčů.

Startovné:                 100 Kč /účastník, vybírá se v hotovosti na místě. Platí pro všechny kategorie. Pro odboráře-členy OSPP s potvrzením o členství je startovné 0 Kč.

Občerstvení:             Z vlastních zásob, pořadatel nezajišťuje. Možnost využití malého bufetu - upřesníme v detailních pokynech před turnajem.

Ceny:                         Nejlepší v každé kategorii obdrží drobné ceny.

Doprava:                    Autem nebo MHD ze stanice Prosek resp. Letňany (metro C) do stanice Vinořský hřbitov. Z Letňan trvá jízda BUSem cca 17 minut. Aktuální jizdní řád uvedeme v detailních pokynech.

Zdravotní služba:     Pořadatel nezajišťuje, účastníci sportují na vlastní riziko.

Přihlášky:                  Zasláním vyplněné přihlášky za dvojici (viz příloha v Excelu) nejpozději do pondělí 18. 3. 2013 mailem na adresu: BAD360@seznam.cz. Pořadatel si vyhrazuje právo ukončit příjem přihlášek i před tímto termínem, pokud počet došlých přihlášek dosáhne maximálně únosného počtu. Pro příp. bližší informace a dotazy uvádíme kontaktní tel: 723 512 091.

Podrobnější informace vč. mapky zašleme přihlášeným v detailních pokynech.

Těšíme se na Vaši účast, s přihláškou neváhejte.

Informace pro účastníky

  • Turnaj pořádá SOBSA v neděli 24.3. 2012 v době 10:00 až 17:00 ve sportovní hale ZŠ Prachovická 340, Praha 9-Vinoř. Ceny pro vítěze věnuje společnost ČSOB Factoring, a.s.
  • Doprava autem nebo MHD ze stanice Prosek resp. Letňany (metro C) do stanice Vinořský hřbitov. Více v příloze (mapka).
  • Přístup do haly bude umožněn od 9:00 (převlek, rozehrávka, rozkoukání).
  • Prezence ve vstupní hale v době 9:15 až 9:45. Hráči kategorie MM a ŽŽ, pro které soutěž začíná až po 12.hodině se mohou prezentovat v době 11:15 až 11:45, resp. kdykoliv po příchodu – přihlaste se u organizátorů! V 10:00 bude turnaj zahájen.
  • Startovné 100,- platí každý sportovec v hotovosti. Členové odborů (OSPP) a jejich rodinní příslušníci startovné neplatí. Členství je potřeba doložit u prezence.
  • Současný stav přihlášek je 94 sportovců tj. 47 dvojic, v jednotlivých kategoriích:

MM (14 dvojic), MŽ (19), ŽŽ (6), 99 (8).

  • Hraje se na 5 kurtech dle rozpisu, bez zbytečných prostojů (časový harmonogram je napnutý). Po ukončení zápasů ve skupině předejte neprodleně výsledky organizátorům.
  • Pokud se výrazně nezmění počty přihlášených, bude se hrát dvoukolově: skupiny a následně vylučovací pavouky. Kat. ŽŽ pravděpodobně jen v 1 skupině (jednokolově).
  • První napsaná dvojice ve skupině zodpovídá za správné zápisy celé skupiny (je třeba psát poměr setů i míčků!!!). První 2 (3) ze skupiny postupují do finálového pavouka, ostatní do pavouka útěchy. Doporučené pořadí zápasů je uvedeno nad tabulkou (není závazné).
  • Zápasy se budou hrát zkrácenou hrou (zřejmě na 2 vítězné sety do 11) – upřesníme při zahájení.
  • Pokud se hráči nedohodnou jinak, rozhodčím je vždy jeden člen z poraženého družstva předchozího zápasu na kurtu.
  • Organizátor turnaje nezajišťuje zdravotní službu. Každý účastník startuje na vlastní riziko. V šatnách neponechávejte cenné věci! Organizátor nezodpovídá za případnou ztrátu.
  • Občerstvení: V provozu bude nápojový automat. Přes polední hodiny bude otevřen bufet (párek apod.). Zásobu potravy si vezměte pro jistotu s sebou. V době volna můžete využít blízká restaurační zařízení nebo prodejnu NORMA na hlavní silnici u zastávky BUSu.
  • Po celou dobu turnaje je možno formou samoobsluhy uvařit si zdarma kávu nebo čaj: organizátor zajistí potřebné suroviny, varnou konvici, hrnečky, lžičky. Prosíme, aby účastníci vraceli umyté nádobí zpět na místo.
  • Z Info v rozpisu jen připomínáme: nutnost sálové obuvi s bílou podrážkou (přezutí nutné v prostoru za hlavním vchodem), vlastní rakety, min. 3 míčky každá dvojice. V areálu se nekouří, vstup zvířatům není povolen, na kurty je zákaz vstupu s jídlem.
  • Účastníci turnaje jsou povinni dodržovat řád školy (bude vyvěšen). Podstatné body jsou již výše uvedeny.
  • Pokud někdo bude pořizovat fotografie a je ochoten se s nimi podělit s ostatními, uvítáme, pokud zašlete soubor či odkaz na mailovou adresu ředitelky turnaje (předem děkujeme).

Doprava

Popis cesty Autem je potřeba jet z hlavní Mladoboleslavské ulicí Klenovskou nebo Chaltickou (před hřbitovem), dále jednosměrnými Mikulovickou a Opočínskou (Parkoviště). Nebo zaparkovat v ulici Ronovské (P) a školu obejít kolem sochy. Na mapce značeno modrými šipkami. Lze využít i parkoviště hlavní ulici (Mladoboleslavská) u prodejny NORMA. Ze stanice BUSu Vinořský hřbitov je nejjednodušší vrátit se cca 20 m a první ulicí doprava kolem hřbitovní zdi projít do ulice Prachovická. Mírně dolů Opočínskou kolem parkoviště přes venkovní hřiště. Cesta od BUSu trvá cca 3 min., bude značena cedulkami „SOBSA → →“.

Aktuální JŘ (neděle)
  • 375 (Letňany 9:45, Vinoř.hř. 9:55) – tento spoj je spíš jen pro diváky, hráči již trénují
  • 302 (Letňany 9:35, Vinoř.hř. 9:51) – cesta trvá 16 minut, zastávka je v ulici Chaltická
  • 375 (Českomoravská 9:00, Vysočanská 9:03, Prosek 9:09, Letňany 9:15, Vinoř.hř. 9:25)
  • 185 (Letňany 9:05, Vinoř.hř. 9:21) - cesta trvá 16 minut, zastávka je v ulici Chaltická
  • 259 (Letňany 9:00, Vinoř.hř. 9:10)
  • 375 (Českomoravská 8:29, Vysočanská 8:33, Prosek 8:39, Letňany 8:45, Vinoř.hř. 8:55)
  • 302 (Letňany 8:35, Vinoř.hř. 8:51) – cesta trvá 16 minut, zastávka je v ulici Chaltická