Na kole nebo pěšky Jihočeským krajem

cykloturistika, turistika

Okolím Borovan na kolech nebo pěšky

         

Pořadatel:

SOBSA - Spolek organizátorů bankovních sportovních akcí.

Účastníci:

Zaměstnanci bank a pojišťoven a jejich rodiny. Sportovní akce je organizována jako otevřená, tj. mohou se jí zúčastnit i ostatní zájemci.  Podmínkou účasti je úplné vyplnění formuláře přihlášky, úhrada poplatku a odeslání přihlášky do stanoveného termínu.

Termín: 2. - 5. 5. 2019

Příjezd účastníků ve čtvrtek 2. 5. 2019. Ubytování možné od 15 ti hodin.

Místo konání:

Borovanský mlýn, Borovany, okres České Budějovice.

Souřadnice ubytování - GPS: N 48.8833333N, E 14.6255650E

Sportovní aktivity:

Přednostně cykloturistika, doplňkově turistika. Na každý den bude pro cyklisty připravena společná trasa. Přesný popis tras včetně barevných kopií map obdrží účastníci na místě. Borovany leží cca sedmnáct kilometrů jihovýchodně od Českých Budějovic a asi osm kilometrů severně od města Trhové Sviny, tedy na rozhraní Třeboňska a Novohradských hor. Oblast nabízí krásu třeboňských rybníků a množství kulturních a technických památek.

Společné cyklo výlety nás zavedou na známá místa jihočeského kraje jako například: Zlatá Koruna, Dívčí Kámen, Trocnov a Třeboň. Podíváme se ale i na zříceninu hradu Maškovec, na technickou památku Plavské rechle a další zajímavá místa.

Pěší turisté si svůj program organizují sami.

Doprava:

Do/z místa konání akce individuální.

Nejbližší vlakové nádraží je přímo v Borovanech.

Borovanský mlýn leží na břehu řeky Stropnice cca 3 km od vlakového nádraží.

Ubytování:

Čeká nás ubytování v netypických dvou-, tří-, a čtyřlůžkových pokojích s příslušenstvím. K dispozici bude wellness včetně sauny a dětské hřiště.

V den příjezdu 2. 5 .2019 je možné ubytování od 15 té hodiny. V den odjezdu 5. 5. 2019 je nutné ubytování uvolnit do 10 ti hodin, pokud se na místě nedohodneme jinak.

Stravování:

V rozsahu polopenze (3x snídaně, 3x večeře). Společné stravování začíná ve čtvrtek večeří, která bude vydávána v době 18.00-20.30hod. Společné stravování končí nedělní snídaní.

Hospodářské podmínky:

Za veškeré poskytnuté služby stanoví pořadatelé následující poplatky:

varianta

A

Kč/os.

B

Kč/os.

1

Dospělá osoba

2600,-

2 300,-

2

Dítě 3 – 10let

1600,-

1 300,-

Děti do 3let bez nároku na lůžko a stravu mají pobyt zdarma.

Sloupec A - základní účastnický poplatek;

sloupec B platí pro členy Odborového svazu pracovníků peněžnictví  pojišťovnictví (OSPP) a jejich rodinné příslušníky.

Členství v OSPP je nutné doložit při prezenci členským průkazem nebo  potvrzením  základní odborové organizace. Potvrzení je možné zaslat společně s přihláškou na níže uvedenou e-mailovou adresu. Snížený poplatek platí pro členy OSPP a jejich rodinné příslušníky ( manžel, manželka, dítě, pokud není výdělečně činné ).

 

Poplatek uhraďte ve prospěch účtu 4001639031/0100. Datum platby a číslo účtu plátce uveďte v přihlášce. Variabilní symbol je osmimístný. Pro tuto akci je to 201907xx  Na dalších dvou místech uveďte, za kolik osob byla platba poukázána. Např. čtyřčlenná rodina uvede 20190704.

Pojištění účastníků:

Sportovní akce není hromadně pojištěna. Účastníkům doporučujeme uzavřít individuální pojistku pro případ úrazu.

Účastníci odpovídají za bezpečnost svoji, svých dětí a užívání potřebného vybavení (přilba) a také za znalost a dodržování silničních předpisů pro cyklisty. Organizátoři neodpovídají za škody způsobené účastníky ani za škody způsobené účastníkům akce.

Přihlášky:

Zasílejte výhradně elektronickou poštou na e-mail: Iveta.Junglingova@seznam.cz.

Před odesláním přihlášky a platby si prosím ověřte, zda je kapacita ubytování ještě volná – ideálně ve večerních hodinách.


Uzávěrka přihlášek je v pátek 18. 4. 2019. Kapacita je omezena počtem 40 míst. Proto odeslání přihlášky zbytečně neodkládejte. Pořadatelé přihlédnou k časovému pořadí došlých přihlášek. Účastníci odesláním přihlášky potvrzují, že je jim znám jejich zdravotní stav, a že se akce účastní na vlastní nebezpečí a vlastní rizika.

V přihlášce uveďte všechny požadované údaje.

Zrušení přihlášky a stornovací poplatky:

Do 18. 4. 2019 lze přihlášku zrušit bez stornovacích poplatků. Vrácení poplatku je spojeno pouze s manipulačním poplatkem 30,-Kč. Při pozdějším zrušení přihlášky bude každý případ posuzován individuálně s ohledem na stornovací podmínky ubytovatele.

Další organizační pokyny obdržíte po příjezdu ve čtvrtek večer.

Map a průvodců oblasti je na trhu velké množství. Pro cyklisty jsou vhodné mapy například

1 : 60 000 Třeboňsko a  Českobudějovicko. Obě vydavatel s.r.o. Shocart.

Případné doplňující informace k tomuto rozpisu můžete získat u vedoucí akce Ivety Jünglingové – tel.: 730 859 096 (večer), e-mail: iveta.junglingova@seznam.cz

Sledujte rovněž stránky SOBSA na internetu na adrese: www.sobsa.cz