====== Poznej noční Hory Kutny – 2. ročník ====== ===== noční závod v orientačním běhu dvojic ===== * {{:2017:nocni:nocni17_rozpis.pdf|Rozpis (pdf)}} * **{{:2017:nocni:nocni17_vysledky.pdf|Výsledky (pdf)}}** * **[[https://drive.google.com/open?id=0Bz5Pa_4xWRzUcXhNYk1yYVZYU3M|Foto]]** * [[http://kutnohorsky.denik.cz/ostatni_region/mesto-zaplnili-orientacni-bezci-s-celovkami-a-mapami-20170924.html|Článek (KH)]] * [[http://www.svoboda.info/galerie/sport1/foto_orientacni-beh/|Článek (svoboda)]]

ROZPIS závodu v městském orientačním běhu nebo chůzi

Poznej noční Hory Kutny 2

Noční scorelauf smíšených dvojic s hromadným startem Pořadatel: SOBSA - Spolek organizátorů bankovních sportovních akcí

Účastníci:

Zaměstnanci bank, spořitelen a pojišťoven a jejich rodiny. Sportovní akce je organizována jako otevřená, tj. mohou se jí zúčastnit i ostatní zájemci. Členové OS pracovníků peněžnictví a pojišťovnictví i se svými rodinnými příslušníky platí nižší účastnický poplatek.

Datum:

Pátek 22.9.2017, start  hromadný cca ve 20,00 hodin, limit závodu je stanoven na 90 minut.

Shromaždiště závodu:

Areál Domu dětí a mládeže Dominik v Kutné Hoře, Kremnická 32, Kutná Hora, 284 01. 

Parkování:

Parkoviště Kouřimská, 49.9488339N, 15.2614078E, které se nachází cca 200 metrů od shromaždiště. Také lze využít kryté parkoviště prakticky přes ulici od DDM, kde se platí 10,-Kč/hodinu. Příjezd na toto parkoviště je umožněn do 19:00, potom se auta dovnitř nepouští, ale je možno si je vyzvednout, a to bočním vchodem s parkovací kartou.

Prezence: 

Proběhne v místě shromaždiště od 18,45 do 19.45 hodin.

Ubytování:

Pořadatel zajišťuje provizorní nocleh z pátku na sobotu v tělocvičně DDM (tedy na shromaždišti) na podlaze (parkety) na vlastních karimatkách a ve vlastních spacácích. V budově je WC, 1 sprcha, kuchyňka. Cena 70,-/osobu/noc. Zájem o ubytování nahlašte v e-mailu spolu s přihláškou!

Stravování:

Pořadatelé stravování nezajišťují. V centru města najdete celou řadu restaurací a stylových hospůdek.

Doprava:

Individuální. Železniční stanice Kutná Hora město se nachází cca 30 minut chůze od shromaždiště směrem dolů. Takže na shromaždiště je to směrem nahoru . Vzdálenost na hlavní autobusové nádraží je podobná. Nejbližší zastávka autobusové MHD je Kutná Hora – centrum.

Kategorie a jejich hodnocení:

KH - závod  smíšených dvojic, z nichž alespoň jeden  ze závodníků je Kutnohorák (Kutnou Horu zná). Tato trať bude fyzicky stejně náročná jako trať pro kategorii NKH.

NKH - závod smíšených dvojic, z nichž ani jeden závodník Kutnou Horu nezná.

Pro obě kategorie platí, že alespoň jeden z účastníků je starší než 18 let. Je povolen start dvojic: žena+muž, žena+dítě do 10ti let, muž+dítě do 10ti let.

Technické podmínky:

Závod se uskuteční za každého počasí a podle pravidel orientačního běhu. Vítězem se stává dvojice, která dosáhne nejvyššího počtu nasbíraných bodů za nalezené  kontroly. Kontrol bude celkem 50, nejvíce tedy můžete získat 50 bodů. V případě shody bodů rozhoduje dosažený čas.

Kontroly lze sbírat v jakémkoliv pořadí = scorelauf. Vy sami si volíte cestu, není nutné dodržovat pořadí kontrol! Na místě zakreslených kontrol ale fyzicky orienťácké lampióny nehledejte, na zakreslených místech budete hledat odpovědi na soutěžní otázky, které dostanete na startu společně s mapou.

Časový limit závodu je stanoven na 90 minut. Za každou započatou minutu po limitu 90 minut bude závodní dvojici odečten 1 bod z celkových dosažených bodů. Dvojice za překročený časový limit nebude diskvalifikována.

Závod probíhá za běžného provozu, dbejte proto na zvýšenou opatrnost v přecházení či přebíhání silnic a buďte ohleduplní ke kolemjdoucím.

V prostoru parku platí přísný zákaz běhaní po záhonech a travnatých porostech a okrasných prvcích. Jediným možným prostorem pohybu jsou cesty. Bez tohoto opatření by nám nebyl vstup do parku povolen a vystavujeme se přísné pokutě. Porušení tohoto zákazu je důvodem k diskvalifikaci soutěžící dvojice.

Hospodářské podmínky:

Za veškeré poskytnuté služby (startovné a režie závodu) stanoví pořadatelé následující účastnické poplatky:

   Účastnické poplatky

Platí pro ty, kteří nejsou členy OS

Platí pro ty, kteří           jsou členy OS

  Za 1 osobu ze smíšené dvojice

60,-

zdarma                

Členové Odborového svazu pracovníků peněžnictví a pojišťovnictví (dále jen OS) při prezenci doloží svoje členství průkazem člena OS nebo potvrzením ZO OS o členství. Příspěvek se vztahuje na tyto rodinné příslušníky:

       manžela/ku

       děti, pokud nejsou výdělečně činné, a to děti vlastní, osvojené, převzaté do péče nahrazující péči rodičů, pokud žijí se členem ve stejné domácnosti, děti manžela/lky, pokud žijí se členem ve společné domácnosti.

Startovné uhraďte zároveň s odesláním přihlášky ve prospěch účtu 3210878704/6800

(Sberbank). Datum platby, číslo účtu plátce a variabilní symbol musíte totiž napsat do přihlášky, aby se nám to dobře párovalo. Jako variabilní symbol uveďte 1111. Do zprávy pro příjemce uveďte obě jména osob z dvojice. Pokud bude prováděna úhrada startovného za více dvojic najednou, variabilní symbol bude 2222 v případě, že platíte za dvě dvojice apod.

             

Vybavení:

Pro zdárné a bezpečné  absolvování závodu je třeba být vybaven čelovkou, nebo baterkou s dostatečnou výdrží svitu a funkční propisovací tužkou. Raději vezměte ještě jednu náhradní propisovací tužku. Doporučujeme reflexní prvky na oblečení a náramkové hodinky na sledování času. A dále doporučujeme buzolu (kompas). Pomohou vám i při řešení několika otázek. Pořadatelé buzoly nezajišťují.

Ceny:

Drobné upomínkové ceny obdrží nejlepší tři dvojice z každé kategorie. Vyhlášení výsledků a předání cen proběhne po ukončení závodu a zpracování výsledků na shromaždišti. Celkové výsledky budou do tří dnů vyvěšeny na stránkách www.sobsa.cz a rozeslány na e-mailové adresy účastníků.

Mapa:

Kutná Hora, měřítko 1 : 5 000, E – 2, 5 m, stav 2009, drobná revize srpen 2017. Mapy budou vodovzdorně upraveny.

Přihlášky:

Zašlete elektronickou poštou na adresu magdalena.randikova@seznam.cz. Uzávěrka přihlášek, zaslaných na předepsaném formuláři, je v neděli, 17. září 2017. Počet smíšených dvojic je omezený na 100 dvojic. Neodkládejte proto přihlášky až na poslední chvíli. Případné naplnění limitu bude oznámeno na www stránkách SOBSA a nebo obratem na váš e-mail.

Při zrušení přihlášky po tomto termínu je stornovací poplatek 30,- Kč/osoba. Při neúčasti bez předchozí omluvy se poplatek nevrací. Individuálně budou řešeny případy, kdy se někdo z přihlášených nebude moci zúčastnit z velmi vážných zdravotních nebo rodinných důvodů. Odesláním přihlášky bere přihlášený na vědomí, že náročnost výkonu (běh nebo chůzi) přizpůsobí svému zdravotnímu stavu.

Pojištění účastníků:

Sportovní akce není hromadně pojištěna a každý z účastníků startuje na vlastní nebezpečí.

Další organizační pokyny:

Budou vyvěšeny na shromaždišti v podobě tzv. „pokynů“ (či je pošleme přihlášeným e-mailem). Sledujte také stránky SOBSA na http://www.sobsa.cz

Poděkování:

Tato akce probíhá za podpory města Kutná Hora a Českého svazu orientačních sportů. Propagační materiály věnovalo Infocentrum Kutná Hora, Palackého nám. 

Dále děkujeme těmto subjektům: Dačického dům, DDM Dominik Kutná Hora, Čokoládovna a muzeum čokolády.

Celou řadu  běžeckých a jiných úchvatných  zážitků  správným směrem  přejí  organizátoři  SOBSA a Město Kutná Hora!