WORLD orienteering day se SOBSA

orientační běh - delší sprint + prohlídka zámku

SVĚTOVÝ DEN ORIENTAČNÍHO BĚHU SE SOBSA – WOD

Něco mezi sprintem a krátkou tratí na sprintové mapě s manuálním ražením kontrol

21.5.2023

KAČINA U KUTNÉ HORY

INTERVALOvý starT

v 10:30 hodin

WOD se koná každoročně pravidelně v jeden květnový týden ve všech koutech světa. Účastní se jej až 500 000 zájemců z 5 000 oddílů orientačního běhu ze 100 zemí světa! Sportovní akce si klade za cíl zviditelnit a zpřístupnit orientační běh, a to hlavně dětem a mladým lidem. Orientační běh je úžasný sport odehrávající se převážně v lesích a je určen celým rodinám, od těch nejmladších až po babičky a dědečky. Sprint je potom speciální forma, konající se na území měst, obcí a také v lesoparcích. Děkujeme NZM Kačina, že se může WOD uskutečnit v nádherném a atraktivním areálu kolem zámku Kačina, kde je od roku 2022 instalován areál pevných kontrol pro orientační běh.

Přijměte tímto současně pozvání na prohlídku zámeckých prostor.

Po celou dobu konání WOD budou k dispozici orienťáčtí poradci, kteří vám v případě zájmu vysvětlí taje orienťácké mapy a orientování.

Pořadatel:

SOBSA – Spolek organizátorů bankovních sportovních akcí, z.s.

ROZPIS k ZÁVODU:

Přihlášky:

Formulář na přihlášky ke stažení na www.sobsa.cz či www.oris.cz v sekci všechny závody. Zde také naleznete i další informace. Vyplněný formulář zašlete na e-mail adresu: adventak@email.cz

V přihlášce uveďte jméno, příjemní, věk, nezapomeňte uvést kategorii, kterou půjdete a zdali se zúčastníte prohlídky zámku. Podle počtu zájemců pak půjdeme buď na hromadnou „sobsáckou“ prohlídku nebo prohlídku individuální. V přihlášce uveďte všechny účastníky, i ty, co půjdou jako doprovod bez mapy.

Startovné:

Je stanoveno 30,-- Kč za mapu. Půjde-li tedy čtyřčlenná rodina a budou chtít každý mapu, zaplatí celkem 120,-- Kč. Úhradu proveďte nejpozději do 12. května 2023 na číslo účtu 3036331163/0800 u České spořitelny, a.s. s označením WOD 2023 Kačina v poznámce. Můžete startovat jako jednotlivci, stejně tak i jako dvojice, trojice, ……

Přibližný časový pořad závodu:

Individuální příjezd: doporučujeme do 10:00 hod.

Vlastní závod: 10:30 - 12:00 hod., záleží na počtu přihlášených účastníků

Vyhlášení výsledků, společné focení: 12:30 - vyhlašovat se budou první 3 v kategorie D a H a hromadně všechny děti

Prohlídka zámku pro zájemce: od 13:30 hod.

Shromaždiště:

zámecký park Národního zemědělského muzea Kačina u Kutné Hory

Parkování:

Zámek má vlastní parkovací plochu. V případě naplnění kapacity si musíte poradit. Parkování nebude nijak organizováno, parkujte úsporně.

Prezentace:

v místě shromaždiště

9:00 – 10:00 HOD.

Při prezentaci obdrží účastník kategorie „D“ a „H“ startovní průkazku. Ostatní razí do mapy.

Mapa:

Kačina areál pevných kontrol, měřítko 1:5 000, E – 2,5, stav 7/2022, mapoval Přemysl Prášek

Terén:

park a lesopark s cestami, převýšení minimální

Start:

Intervalový, podle startovní listiny. Start i cíl 0 m od shromaždiště.

Kategorie a přibližné délky tratí:

HDR – rodiče s dětmi, cca 1,5 km – 6 kontrol

P – příchozí, začátečníci, cca 3 km – 10 kontrol

D – ženy cca 4 km

H - muži cca 5 km

Toalety a mytí:

Uvnitř zámku u kavárny – 2 dámské, 1 pánská toaleta, mytí nebude

Technické podmínky:

Závod se uskuteční za každého počasí. Dbejte opatrnosti a buďte ohleduplní vůči ostatním. Akce probíhá za neomezeného provozu, tj, v parku se budou pohybovat i ostatní návštěvníci.

Závodník, který předčasně ukončí závod, musí tuto skutečnost oznámit pořadateli v cíli. Jinak bychom po vás museli vyhlásit pátrání. Po doběhu si mapu ponechte, zůstanou vám na památku, ale neukazujte ji ještě nevyběhnuvším účastníkům, dodržujte fair play. Startovní průkazku odevzdávají kategorie D a H v cíli.

Buzoly:

Pořadatelé buzoly nezajišťují.

Další vybavení:

Dobrá obuv se vzorkem (nedoporučujeme hladkou podrážku vzhledem k tomu, že se závod koná v terénu parku). Nepoužívejte hřebovky. Doporučujeme krytí dolních končetin.

Ceny:

Vyhlašují se a upomínkové ceny obdrží první tři z kategorie D a H. V kategoriích HDR a P budou drobnými odměnami obdarovány všechny účastnící se děti a výsledky se nevyhlašují. Vyhlášení výsledků a předání cen proběhne na shromaždišti po ukončení závodu a zpracování výsledků. Možná budou i nějaké speciální ceny😊.

Další upozornění:

Sportovní akce není hromadně pojištěna a každý z účastníků startuje na vlastí nebezpečí. Účastníkům doporučujeme uzavřít individuální pojistku pro případ úrazu. Účastníci startují na vlastní nebezpečí, pořadatel nenese odpovědnost za event. zdravotní potíže vzniklé během, popř. po ukončení akce.

Přihlášením se na tuto akci každý účastník souhlasí se zveřejněním svých osobních údajů v podobě přihlášky, startovní listiny a výsledků.

V průběhu akce mohou být pořizovány zpravodajské fotografie, sloužící k informování o proběhlém závodě, vyúčtování dotací na akci apod.

Zdravotnická pomoc:

Lékárničku SOBSA a pomoc v případě potřeby najdete v prostoru startu a cíle.

Občerstvení:

V průběhu akce funguje zámecká kavárna.