Turnaj v kuličkách

KULIČKY se SOBSA – rok 2019

Turnaj jednotlivců ve cvrnkání kuliček

Pořadatel:

Spolek organizátorů bankovních sportovních akcí (SOBSA). http://www.sobsa.cz

Ředitelka turnaje:

Ilona Setničková

Datum:

Sobota  6. dubna 2019.  Zahájení turnaje ve 13:00 hod. Ukončení se předpokládá cca do 17:00 hod.

Místo:

U Osamělé blechy, Modřanská rokle, Praha   

Jedná se o sportovní areál TJ Spartak Modřany – oddíl národní házené. Areál je  umístěn v blízkosti stanic MHD - Poliklinika Modřany a Písková Souřadnice GPS (pro cestu autem, od cíle cca 100 m): 50.00422N, 14.42200E      https://www.facebook.com/UOsameleblechy/

Účastníci:

Zaměstnanci bank a pojišťoven a jejich rodiny. Sportovní akce je organizována jako otevřená, tj. mohou se jí zúčastnit i ostatní zájemci, avšak pouze amatéři.

Kategorie:

Děti     (věk do 12 let)

Dospělí a junioři (věk 13 let a více)

Hrací systém:

Předpokládáme hru ve skupinách a dále vylučovacím pavoukem.

Rozhodčí:

Hráči se sami dohodnou.

Technické

podmínky:

Každý hráč použije pro hru 10 kuliček a zápas se hraje na 2 vítězné hry. Bude  k dispozici cca 6 důlků. Kuličky zajistí organizátor turnaje. Turnaj se uskuteční dle platných základních pravidel pro hru kuliček (viz příloha).

Prezence:

V areálu hřiště od 12.20 do 12.50 hodin.

Startovné:

30 Kč na účastníka, vybírá se v hotovosti na místě. Platí pro všechny kategorie.  Členové Odborového svazu peněžnictví a pojišťovnictví (a rodinní příslušníci) s potvrzením o členství startovné neplatí.

Občerstvení

a jiné podmínky:

Po celou dobu turnaje bude přímo v areálu k dispozici bufet „U Osamělé blechy“ (nápoje, párky apod.). Občerstvení si účastníci hradí z vlastních prostředků.    V budově bufetu jsou k dispozici toalety. Psi mohou do areálu pouze na vodítku.  

Ceny:

V každé kategorii obdrží tři nejlepší hráči drobné ceny.

Doprava:

Viz dále MAPKA v příloze, kde je místo turnaje označeno jako CÍL.

Autem: Dle mapky - z ulice NA HUPECH, přes bod START, po trase vyznačené

tlustou čárkovanou čarou ve směru CÍL. V úseku „start - bod č.2“ lze parkovat. Pozor, smí se parkovat pouze podél cesty a pouze na asfaltovém povrchu.   

Na kole: Dle mapky - po modře vyznačené cyklostezce A21.

Autobusem: Nejlépe do zastávky PÍSKOVÁ, bus č.150, 157, 190 a od zastávky jít  po trase vyznačené tlustou čárkovanou čarou ve směru CÍL (viz mapka v příloze). Nebo do zastávky POLIKLINIKA MODŘANY, bus č. 165.     

Tramvají: č.3, 17, 21 do zastávky POLIKLINIKA MODŘANY. Zde je třeba

vstoupit do podchodu, v podchodu jít vlevo. Trasa ve směru CÍL je shodná s  vyznačenou cyklostezkou A21 (viz mapka v příloze).

Zdravotní služba:

Pořadatel nezajišťuje, účastníci sportují na vlastní riziko.

Přihlášky:

Přihlašujte se nejpozději do soboty 30. března 2019 mailem na adresu:  setilo@seznam.cz   

Jako předmět mailu uveďte „KULIČKY“, v příloze pošlete vyplněnou závaznou přihlášku. Kapacita turnaje je omezena a platné jsou proto pouze zpětně potvrzené přihlášky. Pro případné dotazy uvádíme kontaktní tel: 723 933 821.

Těšíme se na Vaši účast, s přihláškou neváhejte.

Přílohy k rozpisu (KULIČKY se SOBSA):

Základní pravidla pro hru kuliček

1.   Na turnaji SOBSA hrají vždy 2 hráči proti sobě. Kuličky mají barevně odlišeny. Cílem hry je dostat jako první všechny kuličky své barvy do důlku. Každý hráč použije pro hru 10 kuliček.

2.   Nejdřív každý hodí jednu kuličku od čáry hodu k důlku (rozhoz k důlku). Kdo je blíž, rozhodne, kdo začne v první hře.

3.   První hází všechny své kuličky (po jedné nebo i více najednou) z čáry hodu k důlku a snaží se jej zasáhnout. Pak udělá to samé jeho soupeř.

4.   V další části hry se pokračuje cvrnkáním. Každý cvrnká jen do svých kuliček, hráči se střídají po jednom cvrnku bez ohledu na to, jestli kulička skončila v důlku.

5.   Správný cvrnk je definován jako pohyb pouze jednoho prstu, přičemž se smíte dotknout jen své (jedné) kuličky. Ta pak může zasáhnout jakoukoliv jinou, i soupeřovu kuličku. Cvrnká se nejlépe palcem, ukazováčkem nebo prostředníčkem. Prsteníčkem a malíčkem hůře. Jiným způsobem než cvrnkáním, kuličky postrkovat nelze. 

6.   Kdo má první všechny své kuličky v důlku, vyhrává hru. V každé další hře začíná ten, kdo vyhrál předchozí hru. Zápas se hraje na 2 vítězné hry, tj.vítězné skóre je 2:0 (2 hry) nebo 2:1 (3 hry).   

7.   Vzdálenost čáry hodu od středu důlku je pro dospělé 7 m a pro děti 4 m. Důlek má průměr 10 cm.

8.   Případné spory a stížnosti řeší ředitelka turnaje.

MAPKA  ( místo turnaje označeno jako CÍL )

zastávka: PÍSKOVÁ